WK Innsbruck promotie tijdens Amstelgoldrace 2018

Applaus Projecten was de eervolle partner om de promotie voor het WK Wielrennen in Innsbruck – Tirol in september 2018 tijdens de Amstelgoldrace.

De inmiddels al legendarische scherprechter in het WK-parcours in Innsbruck, ook genoemd de Highway to Höll zorgde voor het thema van de publicitaire campagne tijdens de enige Nederlandse Worldtour wielerkoers in het heuvelachtige Zuid-Limburg.

Wir Sind Spitze zorgde voor de Alpenrock-versie van het AC/DC nummer Highway to Hell, voor deze keer omgedoopt tot Highway to Höll. Het nummer werd in de studio opgenomen en gebruikt als titelsong voor reclame en publiciteit.

Op de Keutenberg werd een klein alpendorp ingericht en speelde Wir Sind Spitze dit speciale nummer en meer eigen nummers, waardoor de Tiroler sfeer al snel bij zowel de wielrenners, tourrijders, pers en publiek opkwam. Didi de duivel, bekend uit de Tour de France, was als special guest aanwezig om de wielrenners en publiek te vermaken en was een veelgevraagd persoon op foto’s en filmpjes.

De Innsbruck luchtballon stond bovenaan de Keutenberg als blikvanger en kwam net als het Tirolerdorp en het megagrote promotiezeildoek voor het WK met opdruk Highway to Höll prominent in beeld bij de live tv-uitzending van de NOS, die wereldwijd gezien werd.

Rondom het Amstelgoldrace weekend liep een multimediale campagne via mediapartner L1 op radio, televisie en internet. En konden L1 kijkers en luisteraars kans maken op het meerijden in de tourversie van de Amstelgoldrace in het Innsbruck team. De commercials en redactionele aandacht zorgen ervoor dat de aandacht komt op het WK in Innsbruck maar dat deze regio ook uniek is voor een bezoek voor of na het WK en heerlijk sportief te genieten van de unieke bergen en haar sportieve mogelijkheden.

Langs het parcours van de Amstelgoldrace hingen honderden meters reclamedoeken met opdruk Innsbruck, WK, Tirol en Highway to Höll.

In het VIP-dorp en het Polfermolen Centrum was er een ingerichte promotiestand waarmee de region Innsbruck en het WK zich presenteren en mensen verleiden hun stad Innsbruck en omgeving te bezoeken.

Fotografie Marcel van Hoorn