Storytelling concept St. Gerlach Paviljoen

Actief met een storytelling concept met inzet van zowel online als offline media voor het overbrengen van de authentieke drive en achterliggende verhalen van de ondernemersfamilie Camille Oostwegel Senior en Junior. Met als eerste insteek de realisatie van het St. Gerlach Paviljoen en de restauratie van de kasteelhoeve op Landgoed Château St. Gerlach in Houthem, Gemeente Valkenburg a/d Geul.

De gebruikte tools zijn o.a. een webblog, een videoblog en de inzet van de social media kanalen en andere online en offline kanalen van de Oostwegels en de geïnteresseerde mediapartners.

Op 28 januari 2016, werd door middel van 91 mortelschroefpalen van ruim 8 meter de fundering van het nieuwe St. Gerlach Paviljoen gelegd. Hiermee is de nieuwbouw van de multifunctionele vergader- en congreslocatie het St. Gerlach Paviljoen en de restauratie van de Kasteelhoeve definitief gestart.

Camille Oostwegel licht deze nieuwe mijlpaal graag nader toe: “We gaan nu echt bouwen aan de droom die we al jarenlang hebben. Deze droom is de afgelopen tijd steeds meer gaan leven door de verbeeldingskracht van architecte Francine Houben.

Door de ontwikkelingen om het landgoed van Château St. Gerlach te completeren met het nog ontbrekende St Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve krijgt het landgoed een nog duurzamere beleving en extra mogelijkheden voor onze gasten”.

Eerder beeldverslag 1e steenlegging door familie Oostwegel op 1 september 2015

Op 1 september 2015 werd als start van de restauratie en nieuwbouw van het St. Gerlach Paviljoen en Kasteelhoeve de eerste steen gelegd door de familie Oostwegel. Tevens werd het startsein gegeven voor de viering van het 35-jarig jubileumjaar.

Camille Oostwegel (65): “Op 1 september 1980 begon ik als zelfstandig ondernemer met mijn eerste Kasteelexploitatie en vier medewerkers. Mijn startkapitaal was toen fl. 10.000,-. Nu 35 jaar later, tien gerestaureerde Rijksmonumenten en drie landgoederen verder, blijven wij onze blik op de toekomst richten.

De eerste steenlegging vandaag vormt de opmaat voor een belangrijke investering die onze gehele onderneming extra bestendig zal maken voor de toekomst. Een mooie basis voor de tweede generatie om als familiebedrijf verder te bouwen aan de volgende 35 jaar!” 

Camille jr. (30) trad onlangs in dienst als Directeur Business Development. “Het is een unieke tijd om te starten als tweede generatie in het familiebedrijf, mede doordat ik nu een restauratie- en nieuwbouwproject van dichtbij kan meemaken.

Daarbij komt dat er voor ons bedrijf geweldige kansen liggen op verschillende vakgebieden waaronder marketing en sales. Op deze twee terreinen zal ik mij de komende tijd hoofdzakelijk gaan richten” zegt Camille jr. over zijn komst in het familiebedrijf. 

Het Rijksmonument de Kasteelhoeve, gelegen naast de entree van het landgoed Château St. Gerlach, zal de nieuwe ‘toegangspoort’ worden. De Limburgse carréhoeve uit 1668 wordt uitgerust met inspirerende vergaderruimtes en een landgoedwinkel, tevens een unieke ontmoetingsruimte en een rustpunt voor wandelaars en fietsers van het Buitengoed Geul en Maas.

Achter de kasteelhoeve zal een uitnodigend paviljoen verrijzen volgens het ‘state of the art’ concept van Francine Houben van architectenbureau Mecanoo uit Delft.

Francine Houben zegt hierover “Het Paviljoen is ontworpen als een elegant paviljoen met een genereus overstekend dak. De transparante gevel zorgt dat binnen en buiten in elkaar overlopen.

De materialen zijn geïnspireerd op het omliggende Limburgse land: mergel, hardsteen en eikenhout. Vanuit het paviljoen heb je een verrassend uitzicht op het château, de heuvel, de ‘pelouse’ en de gerenoveerde Kasteelhoeve.” 

In het St. Gerlach Paviljoen zijn 3 multifunctionele zalen separaat of gecombineerd (850m2) te benutten zodat een grote variëteit aan bijeenkomsten en evenementen mogelijk worden.

De opening van het St. Gerlach Paviljoen & Kasteelhoeve is voorzien in het najaar van 2016. Deze uitbreiding levert ca. 20 nieuwe arbeidsplaatsen op en gedurende een jaar extra werkgelenheid in de bouwsector.

Bekijk de blog