Winterlichtfestival Sprankelend Baek

De gemeente en vooral de gemeenschap Beek heeft al jarenlang “iets” met licht. Denk hierbij o.a. aan de Lichtstoet, het Zomerlichtfestival maar van oudsher ook het Luciafeest in het teken van winterlicht. Vanuit de promotiecampagne Belevend Beek wordt het lichtfestival ondersteund in de concepting en promotie van dit evenement.

Sinds 2007 is in het Luxemburgse Wiltz de Nacht van de Lampionnen een ongekend en sfeervol succes, dat tot ver over de grenzen veel publiek trekt. Het prachtig sfeerfeest daar prikkelde de organisatoren van Sprankelend Baek om de parels van het Luxemburgse evenement naar Beek te halen, vorig jaar voor het eerst. En ook in Beek bleek de keuze een gouden zet voor het nu 3 jaar oude decemberfeest. Met speciaal vervoer zijn de kunstzinnige lampionnen weer naar Beek gebracht, waar een team de zeer kwetsbare lichtbronnen zo nodig restaureerde.

De organisatie geeft Sprankelend Baek dit jaar nieuwe troeven tot een nog groter succes; op podia (in de St. Martinuskerk en buiten) treden muziekgezelschappen op en buiten vult dj Jan Hallema de ruimte tussen de optredens door. Naast de vele stands van ondernemers met streekproducten, kunst en curiosa zijn er dit jaar voor het eerst foodtrucks, verrassende mobiele keukens, voor een unieke beleving van de decembersfeer. “Met dit rijke programma denken we een groter publiek een zeer sfeervolle decemberavond te bezorgen,” zegt organisator Henk Sipers “Een avond die Beek op de kaart zet in december en die je niet licht vergeet!”

Wat is er te doen en te zien: 80 unieke lampionnen uit Wiltz; streekmarkt met streekproducten, curiosa, kunst en allerlei lekkers; sfeervolle lichtpresentatie van de kerk en ondernemers op de route (winkels open); food trucks; lichtstoet van kinderen met Lichtkoningin; optredens van Pascal Pittie en Vocal Chord, Michelle & Friends, Triska, Dj foodtrucks, Escolum, Young Ones, Fusion, Arta muse op verschillende podia, optredens van een vuurspuwer, een valkenier en een verteller.

Organisatie: Ondernemersvereniging Beek Bloeit, Culturele Werkgroep Beek en gemeente Beek i.s.m. promotiecampagne Belevend Beek.