Spectaculaire intocht Sinterklaas bij Makado

Op 21 november a.s. om 11.00 uur zal de officiële intocht van Sinterklaas in de gemeente Beek op spectaculaire wijze plaatsvinden bij Winkelcentrum Makado.

Het afgezette bouwterrein voor de uitbreiding van Makado bij ingang West zal als landingsplaats fungeren alwaar de Sint en de Hoofdpiet met de speciale Pakjeshelicopter zullen landen. Burgemeester Frans Weekers zal Sinterklaas ontvangen en hem welkom heten in de gemeente Beek. Begeleid door de Pietenband zullen Sinterklaas en de burgemeester naar het podium in het Winkelcentrum lopen voor een welkomstwoord door Burgemeester Weekers en natuurlijk ook Sinterklaas.

“Onze gemeente heeft heel veel voorzieningen en beleving, maar helaas hebben we in Beek geen haven. De Sint kan dus niet met een boot aankomen in Beek. Maar Beek heeft wel een luchthaven en dus gebruikt de Sint deze bijzonder graag voor de spectaculaire intocht dit jaar. Natuurlijk heet ik de goedheiligman met zijn pieten graag van harte welkom samen met heel veel Beekse kinderen en hun ouders of grootouders. Makado biedt een geweldige entourage voor de officiële Beekse intocht”, aldus burgemeester Weekers

Vanaf 12.00 uur zal het grote Pietenspektakel losbarsten en is Winkelcentrum Makado Beek omgetoverd in een grote speeltuin in Sinterklaassfeer. Er worden o.a. enorme springkussens geplaatst , er is lekkers voor alle kinderen en uiteraard mag een ritje met de Pietentrein niet ontbreken. Natuurlijk kunnen de kinderen daarna met sinterklaas op de foto tijdens een van de fotomomenten.

De organisatie van de intocht is een prettige samenwerking tussen Winkelcentrum Makado en Belevend Beek.