Robin Hood Festival in Kasteel Hoensbroek

Applaus Projecten is betrokken bij de totstandkoming van het nieuwe evenement Robin Hood Festival in Kasteel Hoensbroek in de Gemeente Heerlen begin mei 2016. Maurice de Lange is actief bij het neerzetten van het marketingconcept, promotie, pr, publiciteit, social media management, online marketing en ticketing.

Boogschieten op een parcours met natuurlijke 3D doelen met een hoge funfactor voor groot en klein, dat is het Robin Hood Festival in Kasteel Hoensbroek. Het is het leukste boogschietevenement in de Euregio voor het hele gezin en vindt plaats op Moederdag zondag 8 mei en beide Pinksterdagen zondag 15 en maandag 16 mei van 10.00 tot 17.30 uur.

Robin Hood Festival mini
Voel je even Robin Hood

Voel je even Robin Hood en beleef het boogschieten door het lopen van een parcours met wisselende natuurlijke 3D-doelen in diervorm rondom het kasteel tijdens het 3D Target Shooting. Of schiet op doelen in de lucht met speciale ongevaarlijke fluflu-pijlen (cloudshooting). Natuurlijk is er ook een kinderschiettent met o.a. pijl en boog schieten op vaste en bewegende doelen, blikschieten en blaaspijpschieten. Alle schietactiviteiten zijn door zacht materiaalgebruik en deskundige begeleiding veilig voor jong en oud (vanaf 4 jaar). Natuurlijk vertellen we je alles over handbogen en de ontwikkeling van de pijlen tijdens een demonstratie pijlen maken.

Om je echt Robin Hood te voelen mag je natuurlijk je eigen passende kleding aantrekken maar is het ook mogelijk om een eigen Robin Hood hoedje te maken, een schild te knutselen en je te laten schminken als Robin Hood.

Robin Hood Festival mutsjes

Salvo schieten, jachthonden en zwaardvechten
Kom en bekijk het optreden van de geoefende boogschutters. In passende historische kleding schieten ze vanaf de brug van het kasteel salvo’s met pijl en boog op een gezamenlijk doel op flinke afstand. Schieten ze allemaal raak? In en om de kasteelgracht zijn jachthonden actief met het terughalen (apporteren) van een voorwerp op grote afstand. Herbeleef de middeleeuwen met demonstraties zwaardvechten en ambachten door re-enactors (alleen op 8 mei).

Beleving voor jong en oud

Robin Hood Festival gezin
Het leukste boogschietevenement in de Euregio is voor jong en oud. Ook vaders en moeders of misschien zelfs opa en oma mogen schieten samen met hun (klein)kinderen. Op het binnenplein van het kasteel staan de ouderwetse kasteelspelen klaar om mee te spelen en natuurlijk kun je pauzeren onder het genot van een hapje en drankje.

Familieticket met korting

Met het speciale familieticket geniet je van de grootste korting en mag je onbeperkt deelnemen aan het boogschietevenement en heb je een dag naar keuze vrije toegang tot het kasteel voor 2 volwassenen en 2 kinderen voor slechts € 29,50 (extra kind voor slechts € 4,50). Deze tickets zijn uitsluitend online vooraf te koop.

>>Klik hier om direct te bestellen<<

Natuurlijk zijn er ook losse tickets te koop aan de kassa van het kasteel voor € 9,75 (volwassenen) en € 7,25 voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Kinderen tot 4 jaar hebben vrije toegang en parkeren is gratis bij Kasteel Hoensbroek.