L1 live vanaf sportlandgoed

Concept en realisatie van L1 live programma op het Beekse Sportlandgoed De Haamen om de bijzonderheid en usp’s van dit sportlandgoed voor de sporters met een beperking onder de aandacht te krijgen bij alle Limburgers.

Tour de L1mbourg kwam op vrijdag 14 juli vanaf Sportlandgoed De Haamen in Beek. Het Papendal van sporters met een beperking, zoals de presentatoren van L1 Radio en Televisie het noemden. Dit is het dagelijks live wielerprogramma tijdens de Tour de France, ook in 2017, steeds vanuit een andere Limburgse gemeente.

Live uitzending op L1 TV:
Presentator Sander Kleikers en oud-wielrenner en analyticus Gert Jakobs hadden oud-voetballer Erik Meijer en voormalig prof-wielrenner Erik Dekker te gast. Hij won ooit nog de Amstel Gold Race en reed meerdere keren mee in de Tour de France waar hij in 2001 ook etappe won. Ze spreken over de prestaties van de Nederlandse en natuurlijk de Limburgse renners in de Ronde van Frankrijk aan de hand van de tourrit van de vrijdag.

Blind vertrouwen op de atletiekbaan:
Hoe is het om te lopen op een atletiekbaan als je blind bent?Anny Eggen uit Beek is samen met haar buddy actief op de atletiekbaan en Verslaggever Frank Moonen nam zelf ook de proef op de som.

Radio-reportages op het sportlandgoed:
Radio Tour de L1mbourg was ook op het sportpark in Beek en maakten diverse bijdrages met verhalen van sporters met een beperking actief op De Haamen. Het sportlandgoed richt zich namelijk op ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking.
Voor deze mensen is dit dé plaats om wekelijks te bewegen, te ontmoeten en te recreëren. Zij krijgen in Beek een voorzieningenaanbod dat nergens anders in de regio voorhanden is. Aangepaste accommodaties en hulpmiddelen, een breed beweegaanbod en professionele begeleiding volledig geïntegreerd in het totale aanbod op het sportlandgoed.

Kijk hier terug naar alle radio- en televisie items in beeld en geluid.